Mc Donalds vad händer??

När jag var liten parvel blev jag ofta passad av mormor Viola när mamma och pappa arbetade. Då och då tog vi bussen till femmanhuset för att shoppa lite och besöka Mc Donalds som då var den enda i Göteborg. En hamburgare utan lök och en liten pommes fick det bli. Eftersom en hamburgare utan lök var utanför ordinarie meny fick vi vänta en liten stund innan hamburgaren hade blivit klar. Ack så gott det var och faktum är att än idag är jag barnsligt förtjust i Mc Donalds.

Nuförtiden blir det mer ofta en snabb burgare direkt in i bilen för att snabbt stilla den värsta hungern. På senare tid har jag dock slutat att åka igenom med bilen då det snarare är regel än undantag att man får vänta på någon parkering till dess att någon finnig tonåring får springa ut med beställningen som hälften av gångerna inte stämmer med den beställning man gjorde 15 minuter tidigare. Ingen fara skedd, istället för att ta bilen genom drive-through kan jag enkelt parkera utanför och springa in och beställa istället, något som fram tills för ett tag sedan var det snabbaste alternativet…

Nu har man tagit snabbmatskedjan till ytterligare en nivå i sin politiska korrekthet, beställningsskärmar. Först trodde jag att det var för att man inte ville hantera kontanter eller dra ner på personal men tydligen är det för att minska matsvinnet. Ingenting finns färdigt utan man gör maten a la minut. Det kanske låter bra och självklart för en restaurang men det blir knas på en snabbmatskedja. Tidigare valde jag bort Burger King därför att det tog för lång tid, men nu är Burger King snabbare än Mc Donalds.

Häromdagen var det dags igen. Jag ville betala med kontanter varpå jag länge och väl får stå och vänta vid kassan för att få uppmärksamhet. Till slut lyckas jag få kontakt med en ung förmåga som inte kan hantera kassan varpå hon får kalla på sin supervisor. Deras dialog blir dock komplicerad eftersom chefen har svårt med det svenska språket. Chefen tar över och till slut får jag beställa och betala. Efter 17 minuter har jag fortfarande inte fått min meny och jag försöker återigen få uppmärksamhet. Hela köket är fullt av personal med olika huvudbonader och efter lite högljutt visslande kommer en tjej med hijab och försöker hjälpa mig. Hon har också svårt att förstå mig och jag henne varpå chefen kommer till undsättning igen. Efter 23 minuter har jag förklarat att jag är mycket missnöjd (tror dock inte han fattade vad jag sa) och då till slut kommer maten.

Denna typ av erfarenhet är inte första gången. Det är fritt fall på Mc Donalds just nu. Jag är övertygad om att ledningen samlar poäng i politisk korrekthet och jag tror säkert att ni får högsta poäng. Men att sänka effektiviteten och skylla på matsvinnet, att anställa nyanlända som inte kan språket och dessutom fylla på med svenska ungdomar som varken kan räkna eller hantera en kassa är troligen ingen bra strategi.

Så till alla konkurrenter därute: det är öppet mål nu! För Mc Donalds finns bara en väg, backa hem och gör om eller lämna över till någon som kan göra det bättre. Fram till dess får jag äta mina hamburgare på annat håll.