Sex och samlevnad på dagens agenda

Läser i dagens söndagsbilaga om hur enkelt livet blir om man planerar. Använd en enkel kalender och planera in vad du skall äta, när du skall träna, när du skall ha familjemys, när det är dags att koppla av och när vi skall ha sex. Enligt tidningen skall man använda sig av 5:2 metoden. D v s koppla av två dagar i veckan, ha sex två dagar, ät nyttigt två dagar o s v.

Det kanske bara är jag, men att träna ibland, äta hyfsat nyttigt, njuta av livet och älska med den man tycker om skall väl knappast in i kalendern!? Ett tandläkarbesök, affärsmöte eller födelsedagar är sådant som skall in i kalendern. Jag lästa i artikeln att 60% av oss svenskar över 16 år tränar regelbundet. Har då dessa 60% fört in i sin kalender när det skall joggas, simmas eller gå på gym? Om så många som 60% förstår vikten av att träna så har vi ju ett fantastiskt underlag att arbeta efter. Hur gör dessa 60%?? I somras mätte min midja över 110cm vilket för en man innebär fetma. Jag bestämde mig helt enkelt för att så här tänker jag varken se ut eller må. Nu sex månader senare är min midja 17cm mindre i omkrets och jag kämpar vidare. Men någon almanacka har jag inte varit i närheten av…??

Att då äta enligt 5:2 metoden kanske funkar? Tidgare var det GI och sedan Lchf och tydligen lurar 6:1 runt hörnet… Jag vill säga som TV4’s morgondoktor säger. ”Den dieten som fungerar är den som är bra”.sex-toy-for-dogs

Skall vi planera familjemys??? Jag har tre barn på 13, 11 och 5 och de gånger som vi planerar att på fredag skall vi äta gott och bara var med familjen då blir det alltid fel. 13-åringen har med kort varsel fått annat att göra, 11-åringen skall sova över hos någon kompis och 5-åringen är mest intresserad av att spela på sin iPad. Gör det oss till en dålig familj? Det blev familjemys på söndagen istället…oplanerat, spontant och mysigt.

Till sist skall vi då även planera vårt sexliv?! Enligt artikeln kan det vara fiffigt att markera vissa dagar med ett hjärta som då betyder att dessa dagar är vi lite extra kåta. Vi svenskar har sex en gång per vecka, vi har mer sex i början av ett förhållande och mindre än genomsnittet under småbarnsåren. Gemensamt är att alla vill ha mer sex och det gäller både män och kvinnor. När jag för ett tag sedan såg ett avsnitt ur Solsidan där man tydligen planerade in dessa dagar så skrattade jag högt. Idag när jag läste söndagsbilagan förstår jag att det tydligen är på riktigt. Det kanske är vanligare än man tror, men om man behöver planera att ha sex med sin partner så tycker jag kanske att det säger mer om relationen än vårt sätt planera vardagen.

Vill du träna mer, äta nyttigare, mysa mer med familjen och rulla runt oftare i sänghalmen…? Gör det då!