Afterwork?!

Äntligen fredag!! Jobba fram till tre-fyratiden, därefter en skön AW med kollegorna som sedan skall rundas av med fredagsmys framför Idol med familjen. Imorgon är det lördag då blir det fotboll, hockey, simning med olgrabbarna och hästridning, gymnastik och innebandy för tjejerna. Det skall storhandlas inför middagen på kvällen. Middagen skall bestå av en 4-rätters meny som tydligt skall visa mina skickliga egenskaper i köket. På söndag är jag bakis sedan är det fotbollsmatch, hockeymatch och gymnastikuppvisning. Därefter blir det storkok som räcker till många lunchlådor. Söndagsångesten börjar troligen infinna sig framåt 16-tiden. måndag till torsdag består av arbete, träning och matlagning…sedan börjar vi om igen 🙂 

Jag fascineras av detta! Vi vet alla att största utmaningen i ett förhållande är att överleva tristess. Vi vet att vi trivs som bäst på jobbet (och även presterar bäst) när vi får varierande sysslor.

Jag brukar gå till Puben i lilla Kungsbacka. Jag tar en öl, en kaffe eller ibland en Pepsi Max (när jag bantar). Det är ofta samma personer där. Det finns ingen speciell karaktär som hänger där. Vi är alla i olika åldrar, 20-70år, några är hantverkare andra kontorsråttor, vissa är direktörer medans någon är arbetssökande. Ett gränssnitt av samhället skulle man kunna säga. Jag kan inte påstå att jag känner dessa personer väl men jag får uppfattningen att de är ganska normala med familj och barn eller så är man singel.

Det roliga i sammanhanget är att i stort sett alla som jag pratar med om detta blir nästan lite avundsjuka. ”– jag skulle också vilja ha det så…” Gör det då?! –tänker jag… Detta är ju inget unikt fenomen direkt. Över i stort sett hela världen ses man på Puben då och då.

…sedan kommer fredagen!! Den annars ganska folktomma Puben fylls till bredden med glada afterworkare som äntligen ”får lov” att ta en öl eller ett glas vin då det är fredag. Jag är själv inte där så ofta på fredagar eller lördagar, men ibland händer det att jag tittar förbi. Då känner jag aldrig någon…

En herre som alltid hänger i baren är ganska nybliven pensionär. Han äter alltid samma maträtt och så tar han en öl till maten. Tittar på vad som sänds på TV och slänger lite käft med bartendern och övriga gäster. Vid ett tillfälle satt vi och pratade och det visade sig att han varit hyfsat hög chef på Volvo som inköpare. Han berättade med lite bitterhet att han varit lagom och ordentlig hela sitt och han nu på ålderns höst planerat att se världen med frugan. Hans fru hann aldrig bli pensionär då hon gick bort i cancer 63 år gammal. Denne gentleman som levt för jobbet hade inte så mycket socialt umgänge utanför jobbet förutom hans hustru då vill säga.

-Det minsta jag kan unna mig är i vart fall att gå på Puben för det har jag velat göra i hela mitt liv.

Testa nåt nytt!! Laga en trerätters på tisdag, byt jobb, flytta, ta en AW på måndag, njut av söndagen. Kasta ut mellanmjölken och våga ta strid för röda goda mjölken. Vet du att det skiljer 11 kalorier mellan ett glas grön och röd mjölk. Tro mig det är inte därför du är tjock!

Nu är det fredag och idag skall jag nog ta mig en AW på Black Pearl…;)