Besegrad av idioter

En av mina såväl starka som svaga egenskaper är att jag fortsätter oavsett motgångar. I många fall visar det sig att man kan klara mycket genom ren vilja, men det finns tillfällen då man måste inse när man skall sluta. Jag har svårt att se dessa tillfällen… Förrän nu! Jag är besegrad! Förtvivlad och faktiskt lite rädd, men framförallt förbannad! Idioterna har vunnit! Jag har hela tiden sagt att det måste vara något annat som ligger bakom hysterin kring COVID-19 och det gör det också D U M H E T!!!!!! Detta sprider sig överallt. Hela vägen från statschefer ner till barnen över hela världen. Jag kan inte begripa, men jag inser att jag är besegrad.

Jim Carrey and Jeff Daniels riding bike in a scene from the film ’Dumb & Dumber’, 1994. (Photo by New Line Cinema/Getty Images)

Jag undrar hur våra gamla i Italien och Frankrike på sisådär en 85 år känner sig nu. Utegångsförbud, särskilda skäl för att handla, förbud mot sammankomster, förbud att umgås över huvudtaget och militärer på gatorna som ser till att ingen överträder förbuden. För ca. 80 år sedan upplevde gamlingarna något liknande. Många av dem var då beredda att ta en kula för frihet, jag undrar hur många av dem som verkligen vill vara orsaken till det som händer?

Media och socialmedia är huvudorsaken till denna masshysteri. När Italien var först ut med stänga sina gränser i norra delen fick alla andra regeringar skit för att man gjorde för lite. På bara några dagar har stora delar av världen följt efter. Nu gick Filippinerna ut och deklarerade undantagstillstånd i 6 månader?! Skall övriga världen följa efter?? Kan någon förklara för mig förför media fortsätter att informera om antal döda i förhållande till antal smittade när man slutat räkna smittade? Alla är överens om att antalet smittade i världen kan vara så mycket som 10 gånger fler än vad vi tror.

Först var alla rädda för COVID-19 och själva smittan. Efter ett tag var vi alla överens om det troligen inte är så farligt för de allra flesta. Därefter började vi prata om riskgrupper så som våra äldre och de med andra underliggande sjukdomar. Gång på gång försöker media skrämma upp oss med nya dödsfall och man skriver gärna rubriker om att det är någon i unga år som drabbas. Läste om en ung man som drabbats i 20-års åldern (kan ha fel beträffande åldern) och genast blev paniken ännu värre och artikeln delades i socialamedier tusentals gånger. Till slut bemödade någon sig med att läsa artikeln och kunde konstatera att killen som dog led av leukemi och hade i princip inget immunförsvar kvar. Givetvis otroligt tråkigt när en ung människa dör men det skulle lika gärna ha kunnat vara en förkylning som avslutade ynglingens liv. Sakta sakta börjar folk inse att faktiskt inte alla över 75år kommer att dö, inte heller alla med astma eller diabetes kommer att dö. Så nu växlar vi över rädslan ännu en gång genom att skylla på vårdplatserna. Det kommer finnas personer (i riskgrupperna) som behöver vård vid smitta och tydligen så tror man att samtliga behöver respirator hjälp och då det inte finns så många intensivvårdsplatser fortsätter paniken att vara total.

Jag har själv en mamma som åldersmässigt är i riskzonen och vi undviker kontakt och jag uppmanar henne till försiktighet. Sunt förnuft! Jag skulle utan tvekan ta viruset både själv och till min familj för att på så vis skydda min mamma genom att bli immun.

Förstår folk effekterna av att stänga ner samhällen? Jag undrar stillsamt över gaphalsarna på facebook som tycker vi skall stänga ner allt härhemma och hålla barnen i hemmet…vad jobbar ni med? På Bank? På Volvo? På Kommunen? Är ni beredda att stå utan lönen nu den 25 mars, 25 april, 25 maj….kanske ännu längre? Känner ni till regeringens ”räddningspaket” på 300 miljarder? Företagen skall kunna säga upp personal mot en kostnad av 50%, karensdagen försvinner och staten betalar sjukdagarna de kommande 13 dagarna och företagen kan få uppskov med skatter och avgifter. Låter det som ett räddningspaket? I mina ören låter det som avvecklingsåtgärder.

Det finns inga förmildrande omständigheter faktum är att vi kan inte rädda de absolut svagaste i samhället mot en global ekonomisk samhällskollaps.

Så till alla rädda korkade idioter därute vill jag bara säga: fortsätt vara dumma för det kan vi inte göra något åt men för helvete sluta skräm upp varandra i sociala medier!