Civilkurage och tunnelbygge

Har just sett ena delen av dokumentärserien ”Hitlers dödsdömda svenskar”. Den uppvisar svenskar med extremt civilkurage enligt filmkritikernas recensioner. Andra Världskriget är en skam för Sverige! Sverige försökte återigen med sina tysta diplomati. Då precis som nu är det bara ett annat ordval för att vara konflikträdd. Dawit Isaak har varit fängslad i Eritrea sedan 2001 och sedan dess har Sverige och UD försökt få ut honom med hjälp av tyst diplomati…han sitter där än idag. Under andra världskriget var hela Europa fullt av motståndsmän och hela nationer som trotsade Tyskar och dess allierade. Norge hade sina rebeller på telemarksskidor, Finnarna hade sitt vinterkrig och Sverige hade sin tysta diplomati. Vi hade vår svenska tiger. En blågul tecknad tiger som blev en symbol för tystnad. Inget ont om dessa direktörer och Raul Wallenberg som trotsade Sverige och vågade sig på civilkurage, de var riktiga hjältar! Något som är väldigt ovanligt för svenskar i allmänhet. Som svensk skall man inte sticka ut hakan, vi skall inte tro att vi är något och skulle vi mot förmodan göra något sådant drabbas vi stenhårt av det vi kallar jantelagen. Ta bara dessa hjältar till direktörer som faktiskt var riktiga hjältar under kriget, det tog närmare 80 år innan de kunde erkännas som hjältar. Vi svenskar behöver fler sådana exempel att se upp till. Kanske är det just längtan efter att vara just hjälte och göra rätt som gör vårt samhälle så kontrollerat. När t o m våran dåvarande statsminister uppmanar oss att öppna våra hjärtan och därmed gav oss ett problem på halsen som fått socialdemokraterna att kopiera SDs partiprogram gällande invandring och integration. Var finns hans ansvar idag?

I Stockholm bygger man Sveriges största vägbygge under jord. 18km tunnel och bygget påbörjades 2014. Det skulle vara klart 2026 men nu säger prognosen 2030 istället. Det är 16 jävla år!!!!! Tunneln under engelska kanalen mellan Frankrike och England är 50km lång och tog 6 år att bygga. En ny tunnel byggs mellan Rödby i Danmark och Puttgarten i Tyskland. Tunneln skall bli 17,6km lång och kommer att ta 8 år att bygga.

2016 drabbades Fukuoka i Japan av ett gigantiskt slukhål. Mitt i centrala Fukuoka i en korsning belamrad av trafik sjunk marken 15 meter och hålet var 30m i diameter. Fukuoka har mer än 1,5 milj invånare och är alltså betydligt större än Stockholm. Slukhålet skapade enorma problem för trafiken i Fukuoka och man var tvungen att lösa problemet så fort som möjligt. 48 timmar senare var korsningen återuppbyggd, testad och klar för trafik igen. Det kan vi då jämföra med en liten korsning i Lerum utanför Göteborg där man skulle göra om en korsning till rondell. Arbetet tog 11 månader och projekteringen 3 år. I vår underbara stad Kungsbacka har vi en bro som dömts ut för all form av trafik och är avstängd sedan i våras. Pga byråkrati är det nu bestämt att man man måste utreda OM man kan riva och bygga en ny bro??? Det tar enligt media 2-3 år innan bygget kan påbörjas!

Gång på gång för vi höra att privata och kommunala aktörer skor sig på skattebetalarnas medel och gång på gång hör vi att man vidtar åtgärder för att förebygga fusket. Fattar man inte att det är byråkratin och administration som är själva upphovet till fusket. Det finns inte utrymme till fusk i Fukuoka när man bygger en korsning på 48 timmar. Däremot har man hela 16 år på sig att lura Stockholms stad på tunnelbygget.

När skall vi lära oss… Varför är det viktigare att kontrollera att en krog inte serverar för mycket alkohol än att kontrollera att de som kör 30tons maskiner inte har alkohol i blodet?! I Sverige är vi experter på att sila mygg och svälja kameler.