Facebooksommar

Äntligen sommar! För många börjar semestern redan nu och för andra väntar en härlig ledighet runt hörnet. Äntligen ledig, äntligen sol och värme, kanske någon utlandsresa, äntligen vara med familjen, men framförallt….massor av statusuppdateringar i sociala medier!!

Jag ser vissa som i normala fall inte status uppdaterar som nu går all-in. ALLT skall visas upp, det checkas t o m in på den lokala Ica affären för att man vill visa och berätta att man minsann handlar inför semestern. Dem som befinner sig utomlands skall vi inte prata om… Min personliga favorit är den klassiska raden ”hejdå Sverige, Hej 35 graders värme i två veckor…”. Eller kanske ännu bättre dem som berättar att man satt lamporna på timerinställning nu när man skall vara bortrest. Måste vara outtömlig källa för alla inbrottstjuvar.

Jag läste någonstans att Facebook tappar 10.000-tals medlemmar varje dag. Min dotter som är 14 och hennes vänner har dömt ut Facebook. Nu är det Instagram och andra kanaler som gäller. Jag ser dock fortfarande en del tappra 70 & 60-talister som pumpar ut fullkomligt ointressant information om deras dieter, träning eller deras barn. Själva essensen av socialmedia är att dela med sig och det förutsätter ju att någon vill se och lyssna. Socialmedia är som vilket annat forum och/eller nätverk som helst. När du minglar och nätverkar behöver du ta kontakt och säga nåt som intresserar din motpart. Jag skulle vilja se nätverkaren som vid nästa mingelparty tar upp mobilen och visar massa bilder på sina grisiga barn när dom försöker äta… tveksamt om det bygger nya relationer.100137147-430x287

Varifrån kommer detta uppdämda behov av att berätta vad man gör, hur mycket man tränar, vad man äter och vart man är? Om jag är på semester kan det vara kul att berätta vart man är med förhoppning att kanske någon vän befinner i närheten utan att jag vet om det. Har man däremot behovet att berätta detta för före detta arbetskamrater, gamla klasskompisar som man sett på över 25 år, avlägsna släktingar som man knappt kan namnet på osv?

Att vara aktiv inom social media är att värna och bygga sitt eget varumärke. Förstår man det kan det leda till nytt jobb, nya relationer och annat som kan leda till något bra. Det är viktigt att finnas på social media. Idag är man nästan lite konstig om man inte finns någonstans, då tror folk att man har något att dölja. Därifrån till att kunna följa grannens pubkväll med vännerna via Facebook kan knappast stärka det egna varumärket.

Jag kan inte annat än att ställa frågan igen… VARFÖR? Nu postar jag mittlägg här på min blogg så alla kan se, läsa och tycka om det jag tycker.

Jag önskar alla en riktigt skön social-media-sommar och glöm inte familjen mellan alla statusuppdateringar.