Herrmiddag

I maj 2003 var jag på herrmiddag. Drygt elva år senare den 6 juni 2014 var det dags igen 🙂 En viss skillnad på innehåll när man går på herrmiddag inte ens 30 fyllda mot när man snart är 40. För elva år sedan var det ordning och reda och jag minns att vi hade matlagningstävling i fredags hade vi segwaystafett och pistolskytte. Även i fredags var det välplanerat och sansat. Vi var flera som valde att hoppa över avecen…”det finns ju en dag imorgon också…” Den kommentaren hördes inte för elva år sedan.

Diskussionsämnena var också förändrade. Jag själv satt i mycket intressant diskussion om tonårsdöttrar med herre som jag aldrig förr träffat. Över hälften i sällskapet hade skiljt sig under deroundtable senaste 10 åren. På min förra herrmiddag var 80% singlar och det var mycket snack om brudar. Vid 12-tiden skulle vi bege till Kungsbacka centrum för ta oss till någon bar eller pub. Någon tyckte vi skulle gå dessa 3km eftersom vi då kunde ”gå av” oss lite alkohol och utan att bi fulla kunna ta ytterligare ett par bers på krogen. Själv tyckte jag det var en jättebra idé och traskade på i rask takt. Jag kan dock konstatera att några sådana sunda tankar fanns inte för 11 år sedan.

Herrmiddagen i fredags var fantastiskt trevlig med väl planerade aktiviteter, god mat, gott att dricka och trevliga människor. Herrmiddagen för 11 år sedan minns jag inte riktigt…inte för att det var såpass länge sedan utan för att det var på tok för mycket alkohol. Hur som helst så blev det sent i fredags och det blev ändå en hel del alkohol utan att jag för den sakens skull var packad. MEN…(nu kommer det) när jag vaknade på lördagen var jag helt förstörd! Gick runt hela dagen med kassar under ögonon, mådde illa, hade ont i huvudet och orkade ingenting. Dagen efter för 11 år sedan studsade jag upp 06:00 för att hinna med tee-off kl 07:00 på Albatross GK. Efter golfrundan skyndande jag mig för att fixa inför kvällens bestyr eftersom vi då skulle ha middagsgäster. Mellan varven hann jag med att ta hand om mina två småttingar som då var 6 månader respektive 3 år. Är det så att jag börjar bli gammal eller var man helt enkelt mer van vid att festa på tiden? Jag tror nog att jag var mera van förr…;)

En annan sak som slår mig desto mer är att det var hela 11 år sedan sist gång?! I fredags betalade alla en slant så ingen kan skylla på att det blir dyrt att hålla en herrmiddag. Förvisso en del förberedelser och städning efteråt, men i det stora hela inget jättearrangemang. I fallet i fredags var det två gentleman som slagit ihop sina vänner till en enda fest. Vi var många på på herrmiddagen som bara kände en eller två personer, vilket gjorde det hela riktigt kul! Jag tror vi har en förmåga att planera lite för mycket nuförtiden. Bjud upp till fest, ta 500 spänn/deltagare och kör så det ryker. Herrmiddag, dammiddag eller bara en helt vanlig fest… Nej nu tänker jag i vart fall bjuda upp till dans inom kort!