Normalisering i landet lagom

När jag var i tidig tonår på senare delen av 80-talet tittades det frekvent på ungdomsprogrammet Bullen med Martin Timell och Cissi…vad hon nu hette. Bullen var lite spännande och särskilt den delen  när dom pratade om sex och samlevnad. Efter ett tag började jag och mina vänner ana att något inte stod rätt till på redaktionen. Oavsett vilka frågor som tittarna skickade in så fick alla samma svar. Allt var helt normalt så länge man själv känner sig nöjd och inte skadar någon eller sig själv. Vi började skicka in helt galna frågor själva och garvade ihjäl oss när Martin Timell tog upp vår fråga huruvida det är normalt att stoppa upp Turkisk Peppar i arslet när man tittar på tysk bögporr. Vi fick samma svar som alla andra… att det var fullt normalt?!

Nu har det gått så långt att det tydligen är normalt när en eller flera killar ger sig på en ensam tjej och utnyttjar henne sexuellt. Själva gärningen är normal, men man frågar om tjejen varit onormal på något vis? Höll hon ihop benen ordentligt, hade hon verkligen en normal kjol på sig eller var den lite kort och inbjudande, sa hon NEJ på ett normalt sätt eller upplevdes det onormalt så det kanske kunde tolkas som JA?

Jag tänker osökt på Mona Sahlin som hade en plan för hemvändande terrorister. Man påstod att det på något sätt skulle vara ett normalt beteende och att vi skulle hjälpa dem att bli bättre människor efter att de krigat för Daesh eller någon annan äcklig organisation. Det skulle kännas onormalt att inte hjälpa dessa krigare sa man…

Det skall vara fullt normalt att arbeta med slöja, turban eller liknande för vi är landet lagom som anstränger oss över alla gränser för att normalisera det som är onormalt. Vi har förväxlat människovärde med olika levnadskulturer. Vi skall ha moskéer och minareter mitt i våra samhällen för att det skall normaliseras. Nej det kommer inte att normaliseras i vårt samhälle! Det betyder inte att vi är rasister eller främlingsfientliga utan att vi värnar om vårt samhälle, våra traditioner och vår kultur. Tänk att för några år sedan fick vi inte sjunga nationalsången på skolavslutningen för det kunde upplevas som stötande?! Om inte det är onormalt så vet jag inte.

Vad har hänt med oss svenskar? Vi är så rädda att bli kallade främlingsfientliga att vi numera kan kalla samhället svenskfientligt. Vi är så angelägna om religionsfrihet och vi bekostar gärna moskéer och synagogor med skattemedel trots att Sverige är ett av de mest icke religiösa länderna i världen. Vi vill visa världen vilka duktiga feminister vi är så till den milda grad att vi gjort männen till en andra klassens medborgare.

Hade vi skapat denna normalisering för att vi ville uppnå rättvisa eller för att vi vill stå upp mot makten eller något liknande hade gett tummen upp. Några kanske minns eller känner till begreppet en svensk tiger… det är en tiger utan ryggrad som är rädd och gömmer sig. Rädd för att stå upp för sina åsikter och livrädd för konflikter.