Semesterstress och förväntningar

På TV4 visar man tips för hur semesterkassan skall gå ihop… lite sent att börja spara till semester nu, men det kanske funkar för vissa. Man visar vilka kläder som bör finnas i resväskan beroende på om man skall spendera semestern på Rivieran eller hellre tar en shopping resa till New York eller varför inte Sydney. Små detaljer som är trendigt när man äter en go-lunch på Strandvägen eller varför inte en middag i Visby eller kanske bara lite bubbel i Smögen. På tal om bubbel så visar man vad som skall drickas till sommaren, trendiga drinkar varvas med Cremant, Champagne och Spumante. 

Om en vecka börjar sommarlovet för kidsen, 10 lediga veckor med glass, resor, sol, bad och massor av upplevelser…eller?

Nu när sommaren är här vill man ju gärna unna sig lite mer än vanligt. En lunch på någon härlig uteservering med familjen kan man väl unna sig. Nu när det är sommar vill man ju gärna lägga lite gott kött på grillen, varför en T-bone eller kanske två rader med Lambracks. Köp lite extra för man vet ju aldrig om barnens kompisar är med och äter. …glöm inte glass och jordgubbar också. Ledighet kostar pengar och självfallet skall kidsen ha en extra slant nu när de har ledigt. Äldsta dottern skall till Grekland. Även om hon varit jätteduktig att jobba ihop egna pengar så skall såklart mamma och pappa sponsra en del.

Sommaren är så där härlig med spontana besök. Kylen fylls till bristningsgränsen med go-frukost och skafferiet är fullt med fika och dricka. Lika bra att köpa på sig en ordentlig laddning med öl, rosévin och bubbel också man vet ju aldrig vem som kommer på besök och dessutom vill man ju gärna ta en öl eller ett glas till grillningen och till maten och i solen och efter man klippt gräset osv osv…

Klart att man skall utomlands också för det gör ju alla andra. Inget märkvärdigt, en vecka med sol och bad någonstans. Vi måste ju ha lite sol för det svenska vädret går inte att lita på. Glöm inte Liseberg också! En dag varje år måste vi ju givetvis gå på Liseberg. Kanske någon spontanresa också, bara några dagar på Gotland eller Skagen.

Förväntningarna är höga inför sommaren! #bästasommarenever  Förväntningarna på ett stort jävla hål i plånboken är skyhöga! Tacka vet jag cykelsemester och camping 🙂