Nytt år nya tag

Då va det dags igen att reflektera över det man lämnar bakom sig och samtidigt med tillförsikt spana in framtiden. 2018 har varit ett innehållsrikt år, fullt av både ris och ros, men framförallt fullt av erfarenheter och intryck. Jag förespråkar alltid att man skall omfamna förändring och våga prova nya saker. 2018 har jag verkligen levt så som jag lär. Vid sidan av mitt ordinarie jobb (vad det nu är…) har jag arrangerat flera olika evenemang, vissa bra andra dåliga, men helt klart är att det definitivt kommer att satsas stort på detta inför 2019. Genom evenemangen har jag fått lära känna många nya härliga människor som jobbar för oss under eventen. Engagerade, glada och servicemindiga! Ser fram emot fler jobb med dessa härliga.

Efter en resa till Mallorca i somras fick jag och svågern lite feeling och fick en idé. Sagt och gjort, några veckor senare hade vi fått kontakt med en fabrik i Kina, bokat transport och fixat med tulldeklaration. Nu är våra tvåhjuliga elfortskaffningsmedel snart i Göteborgs hamn. Spännande möjligheter och nya idéer.

Dygnet har ju som bekant 24 timmar och eftersom jag gärna vill maximera dessa (till min frus förtret) frågade jag en av stadens krögare i höstas om denne vill ha lite hjälp i baren. Någon vecka senare stod jag på Prinsen Bar och Kök serverade bira, vin och drinkar. Kan inte förstå varför jag inte gett mig an detta yrke tidigare i livet Leka psykolog åt nyskilda, krama folk som vill ta livet av sig, stoppa bråk, avvisa de som är överförfriskade…. låter säkert helt förjävligt för de flesta, men av någon märklig anledning tycker jag det är skitkul. Jobbet innebär också härliga skratt, ny vänskap, nya erfarenheter och lite klirr i kassan. Jag hade kunnat skriva ett helt inlägg om bara mina erfarenheter och upplevelser från tiden bakom baren men det får bli en annan gång. En vän besökte mig i baren igår, en ganska lugn kväll, men det händer alltid något tokigt. Vännen satt en bit bort och betraktade kvällen under någon timma. Efter två glas vin var dags att gå hem och han sa ”jag skulle inte klara en timma som bartender, hur fan orkar du”. Orkar?! sa jag -detta är ju skitkul 🙂

Livet går upp och livet går ner. Ibland är ens största bekymmer om man skall till Verbier eller Zermatt, ibland funderar man på att sälja sin kropp för att få ihop stålar till slutet av månaden. Ibland går man upp tidigt för att jobba på lördag, ibland festar man järnet på en tisdag. De senaste 10 åren har jag nog haft 10 olika jobb/projekt med alla samma arbetsgivare, jag själv (förutom Prinsen då). Ingen livsstil jag kan rekommendera för dem som inte har ballar av stål, men jävlar vad kul jag har haft! Som min gode vän och franske hotellchefen brukar säga -Martin den där ryggsäcken du bär med dig där du stoppar allt elände, det är hål i botten på den ryggan.

Nu är det snart nytt år och nya möjligheter och vi kastar oss in i ytterligare ett år av ovisshet. Helt underbart! Lön samma datum varje månad, ledig samma dagar varje vecka och gå till samma jobb år ut och år in… trygghet för de flesta katastrof för vissa. GOTT NYTT ÅR!