Snart nytt år

Sista dagen på 2015… har det varit ett bra år eller dåligt år? Det är kanske lite barnsligt men det är alltid med lite eftertanke som just denna dag passerar. Hur har jag förvaltat det gångna året, vad kan jag göra bättre och vilket fokus skall det vara på 2016. Man skall försöka att inte ångra det som är gjort, men man skall alltid lära från sina erfarenheter. För första gången på flera år firar vi Nyår i Kungsbacka och inte i fjällen. Det känns lite vemodigt att inte svischa ner i pisten och stanna till på Irish Coffee på Hyddan eller Timmerstugan. Fast å andra sidan har det ösregnat i Åre de senaste två åren på just Nyår och det är ju därför som vi inte befinner där just nu.

2015 känns lite som året då det vänder. Man brukar säga att en olycka kommer sällan ensam, men det gör inte lyckan heller. Solen står i zenit, planeterna ligger i linje och saker faller på plats liksom. Tur? Tajming? …som Ingmar Stenmark sa ”jag vet inte så mycket om tur mer än att ju mer jag tränar desto mer tur har jag…” Det kanske inte finns någon tur utan snarare övning och beslutsamhet som leder till det som vi kallar tur och tajming.

Jag kommer faktiskt inte ihåg hur mina nyårslöften såg ut inför 2015. Jag brukar sällan uttala nyårslöften. Eftersom jag är såpass envis blir det så jobbigt när jag måste efterleva mina löften 🙂 Mitt nyårslöfte inför 2009 var att sluta snusa och faktum är att jag tog min sista prilla på Nyårsafton 2008. Än idag tycker jag att snus luktar ljuvligt! Mina ”löften” och fokusområden inför 2016 skall vara mer alkohol och mer träning. En märklig kombination kan tyckas… Jag är nyfiken att se hur jag kan påverka min kropp genom hård träning och rätt kost. Mer alkohol är mer affärsmässigt. Jag säljer ju bärs nuförtiden 🙂 2016 skall det säljas mer bärs, från fler bryggerier och kanske mer andra alkoholhaltiga drycker.

Finns det något som jag ångrar eller kunde gjort bättre under 2015? Självklart har man tagit ett antal beslut som senare visade sig var mindre bra, men hur skulle jag ha kunnat vetat det utan den erfarenhet som jag fick på köpet? Livet är en kedja av händelser som hänger ihop. Det ena leder till det andra och om det ena är dåligt och newyear2015man väljer bort den delen så kanske det inte leder till det andra som är bra. Aftonbladet hade gjort en undersökning där man frågade 1000 personer vad de tror att de kommer att ånga på sin dödsbädd. En kvalificerad majoritet skulle ångra det som de INTE har gjort snarare än att ångra det man gjorde. Det kanske låter klyschigt men att vara sig själv utan att bry sig för mycket om vad alla andra tycker, att hänga med dem man tycker om och att klippa band med energitjuvarna gör livet så mycket lättare. Av någon märklig anledning blir detta mer och mer viktigt ju äldre jag blir.

Idag skall jag njuta av min tillvaro och hänga med dem jag tycker om. Vi skall äta riktigt gott och dricka det som hör traditionen till, kanske blir det en och annan Pfungstädter också… Jag vill önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och nu jävlar rockar vi röven av 2016 :))