Terror i Paris, IS och tyst diplomati

Den 11 september 2001 satt jag i vardagsrummet i lägenheten på södravägen med Wilma i knät och glodde på TV. Wilma var sjuk och dagis hade ringt. Jag minns när jag såg att ett flygplan hade kört in i World Trade Centre. Jag ringde direkt till min kompanjon och berättade. Vi trodde då att det var någon idiot till pilot som kört fel och kraschat av misstag. Några minuter senare small det igen och vi förstod att det var inget misstag utan början till det som senare skulle kallas ”the war against terror”. Igår var det dags igen, i Paris, betydligt närmare denna gången…

Bortsett det faktum att man blir ledsen, arg, rädd, vansinnig och uppgiven på en gång vill man slå näven i bordet och säga stopp! Lägg av! Hur mycket jag än funderar och försöker tänka till dessa fundamentalismens fördel kan jag inte förstå hur dessa kan tro att dessa handlingar kan gynna deras sak? Hela världen fördömer och dessa fundementalister talar om martyrskap. Men jag tror att man glömmer att de 130 personer som avrättades igår i Paris tillsammans med offren från Paris i januari, offren från Madrid 2004, offren från 11 september 2001 i NY blir symboler att aldrig ge efter mot terror. Dessa offer blir symboler för hur fega och orättvisa dessa så kallade krigare faktiskt är. Symboler för en enad värld mot terror och fundamentalism. Ingenting förenar så mycket som en gemensam fiende.

Nu är det hög tid visa beslutsamhet. Lika varmhjärtat som vi i Sverige tar emot tiotusentals flyktingar lika beslutsamt skall vi fördöma OCH agera mot IS och andra terror organisationer. Nu är det inte läge för tyst diplomati, nu är det inte läge för långsiktiga planer att återinföra före detta IS krigare in i samhället nu är det läge att peka med hela handen och fördöma. Jag vill vara stolt över att vara svensk! Vi lyfter gärna fram vår roll i olika internationella diplomatiska sammanhang. Gör det igen! Visa världen att vi är något annat än Åsa Romsons pinsamma uttalande på Twitter igår. Visa att Mona Sahlin står ensam med sin teddy björns politik om att mysa med återvändande IS krigare.

Nej nej nej…det som hänt är fruktansvärt! Ta ställning! Nu! Våra politiker måste ta tydlig ställning och våga döma ut IS och återvändande IS krigare. Våra politiker måste våga prata om hur Sverige skall bli en del mot kriget mot terror. Gör något för helvete! …och då menar jag inte tyst diplomati för inte fan har det fått hem Dawid Isak! För om vi inte tuffar till oss och inte gör något är risken stor att Åkesson tar hem segern 2018.

Jag vet att man säger att hat och rädsla inte får ta överhanden, men det är svårt en dag som denna. Tänk om det händer här i Sverige nästa gång… då räcker det inte med att byta sin facebookbild till blågul.