Snart vänder vi blad

Snart är det dags att lämna ytterligare ett år bakom sig och kliva in i ett nytt. Tiden går så fort säger vissa medans andra tycker den står stilla. Har man roligt går tiden fort, men har man tråkigt går den långsamt. När man väntar på något känns det nästan som tiden står stilla. När man tänker tillbaka på vissa saker känns det som igår, men händelser som nyligen inträffat känns ibland som en evighet sedan. Lite märkligt tycker jag detta raketmed tidsuppfattning. 

När jag ser tillbaka på 2013 känns sommaren och våren som väldigt länge sedan. Minns knappt vad vi gjorde i somras, däremot minns jag tydligt våra aktiviteter från sommaren 2012. 2013 har varit ett stökigt år på många sätt. Kanske just därför att det är år ”tretton” och som alla vet är det ett klassiskt otursnummer. Samtidigt finns det säkert många därute som räknar 2013 till ett av de bästa åren. Alla måste uppleva ett skitår någon gång och nu var det min tur, då känns det på något sätt bra att det var nummer 13.

Snart är det nyårsafton och då skall man traditionellt fira 12-slaget. Vad är det man firar? Att man lämnar ett bra år eller att vi kliver in i ett nytt spännande år? Personligen tänker jag slå på stort. God mat och god dryck med familjen står på agendan. Jag tänker vakna med ett leende, göra roliga saker hela dagen, förbereda inför kvällens matcrescendo under tiden skall jag avnjuta goda drycker. Jag skall införskaffa en stor raket. Ingen fyrverkeritårta eller liknande, utan en rejäl raket. Vid 12-slaget skall skåla med familjen och bränna av min raket och jag skall omfamna 2014.

Snart får jag göra som Kungen…jag vänder blad

Gott Nytt År!!