Facebook är ingen hemlighet

Det jag skriver, fotar och delar med mig av i socialamedier kan andra se!!! My god!!!!! Att det ens finns folk som förundras över detta?! Det är väl självklart att myndigheter, arbetsgivare och andra söker info om personer på nätet. Visst kan man göra sin profil mer privat, men det finns alltid något sätt att hitta informationen som man själv har lagt ut på sociala medier. Bästa sättet att vara anonym är att ge fan i sociala medier. Det är inte ett intrång i den personliga integriteten att andra läser det du själv har skrivit i sociala medier. Själva poängen med att statusuppdatera är ju just att andra skall se.

Jag förstår faktiskt inte varför detta är en snackis på nyheterna just nu att A-kassan, socialtjänsten, arbetsgivare m fl sökt på Facebook för att trycka dit bidragsfuskare. Om du uppbringar arbetslöshetsersättning skall du vara arbetslös annars har du inte rätt till den ersättningen, på samma sätt gäller socialbidrag. Om du skattefuskar med tjänstebilen eller tar semester när du inte borde kanske man skall låta bli att statusuppdatera. Är drivkraften att visa vad vi gör så stor att vi hellre riskerar att ”åka dit” än att låta bli att statusuppdatera??

facebook google plus instagram linkedin

Jag ser ofta i sociala medier hur konsulter profiterar på andra företagares okunskap. Man säljer kurser till höger och vänster i hur man blir stor på Linkedin, hur man blir en stjärna på Instagram eller hur man tjänar pengar på Facebook. Ju äldre vi blir ju mer långsamma blir vi på att hoppa på nya trender. Facebook är dött och Instagram är på väg bort! Vi 70- och 60-talister börjar tröttna på Facebook men våra barn har sedan länge bytt till Instagram och är nu på väg därifrån också. Våra barn är smartare än oss! Dom väljer nu KiK eller Snapchat som är mer stängda forum. I framtiden kommer garanterat något nytt. Jag tror definitivt socialmedia är här för att stanna, men i olika former och forum. Skall vi lära företagarna något så är det att vara mer digitalt aktiva i största allmänhet, det är en del av marknadsföringen.

Socialmedia är ett jättebra verktyg att synas. Det är varumärkesbyggande för såväl privatpersoner som företag, men det gäller att hoppa till nästa trend när något nytt dyker upp. Facebook idag  används till största del att sprida information. Man gillar eller delar en länk. Fortfarande finns en del dinosaurier som visar bilder på sina barn, checkar in på gymmet eller vill berätta på fredag att det är fredag och att det nu är heeeeeeeelg….(jag tror de flesta är medvetna om det redan). På Instagram, där det bara är bilder, ser man desto mer av gym-, barn- och matbilder. Eftersom jag finns på Insta är mina barn på väg därifrån. Mina jämngamla vänner som nu lärt sig att använda Facebook och tror att Facebook är här för att stanna börjar först nu fundera lite på att skaffa sig ett Instagramkonto.

Jag tror det är viktigt att vi blir medvetna om att ALLT du gör på Internet STANNAR på Internet för ALLTID. I synnerhet när det gäller socialmedia och andra forum. Jag tror också det är viktigt att förstå att Socialmedia är inte Facebook utan Facebook är en av många kanaler inom socialmedia.