rött eller blått

Imorgon är det val och det är varje medborgares rättighet OCH skyldighet att rösta. Tycker man ingenting skall man rösta blankt! Debatterna på TV är hetare än någonsin och undersökningarna ger olika resultat. Avståndet ökar, avståndet minskar och man vet ingenting. Vad är igentligen skillnaden mellan blocken? Visst finns det sakfrågor där det till synes är skillnader men jag tror inte arbetslösheten vare sig ökar eller minskar oavsett vilken regering vi får. Jag tror heller inte det blir någon större skillnad i plånboken hos vare sig mig eller i företagens kassor. Många beslut som tagits löper under många år oavsett regering.

Reinfeldt är nöjd och menar att arbetslösheten minskat, vilket den gjort till antal. Löfven kontrar och menar att den ökat, vilken den gjort procentuellt. Förvirringen för väljarna är total.

Jag vill påstå att alla partier har någon fråga som jag stödjer t o m Vänstern. Ja inte FI då förstås…! Att välja parti är mer ideologiskt än någonsin. Debatterna ger oss ingenting och när vi skrapar lite på ytan tycker flera partier samma sak i många frågor.

Att rösta på Alliansen eller att rösta blått betyder inte att man måste vara rik, bo i storstad eller vara egenföretagare. Att rösta till höger betyder att man tror mer på individen snarare än kollektivet. Jag tycker det är fruktansvärt att cancersjuka blir utförsäkrade. Det är jättefel!! Men att vara långtidssjukskriven för att du känner dig orkeslös, on i armen eller lider av någon obskyr allergi är enligt mig inte rätt. Byt jobb, bit ihop och ta tag i ditt liv! Samma sak gäller arbetslösheten. outside the comfortzone is where the magic happens. Med kniven mot strupen tvingar vi oss att lösa våra problem.

Många säger till mig att så kan man inte tänka, det är orättvist eller alla är inte som du o s v. Jag tror på frihet, friheten att bestämma över mitt liv. Det är min rättighet! Med den rättigheten kommer även skyldigheter, skyldigheter att ta konsekvenserna av mitt handlande.

Jag röstar på moderaterna därför att jag tror de kan ge mig den frihet jag kräver. Det betyder inte att jag tror att samhället går under bara för att det skulle bli en rödgrön röra. Men jag ber alla ni osäkra väljare att fundera och läsa på vad som skett under senaste 8 åren. Det är övergripande bra grejer!

Rösta rätt, inte rött!